La casa accanto

The project focuses on the reorganisation and redesign of the interior spaces of an apartment located in a traditional 70s building in the city centre of Bari.

A bad distribution of spaces and a very poor daylight were affecting the original site. The new design solves these issues by shaping up the living area creating a main space facing the street and by locating the night area towards the inner courtyard. In this system the block containing the services becomes compact and not central.

The design of the custom made furniture optimises the distribution, especially creating two multifunctional elements, the former in the entrance corridor, the latter in the living area, linked through proportions and materials, in order to create and perceive spatial continuity.

TYPE:
Residential, Interni
LOCATION
Bari – Italia
AREA:
100 mq

STATUS:
Realizzato
PROJECT YEAR
2016
CONSTRUCTION YEAR
2016

CLIENT:
Private
DESIGN TEAM:
biro+
PHOTOGRAPHER
Filippo Ferrarese